24smolian.com/Общество

Пловдивска Света Митрополия, Главно Мюфтийство на мюсюлманското вероизповедание, Софийска Синагога, Арменска епархия у нас и Софийска епархия на „Св. Йоан XXIII“ за католиците от Византийско славянски обред в България благословиха издигането на Паметник на обединението на Роженските поляни в Родопите.

„Съобщаваме Ви, че Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дава благословение за реализирането на проекта Пилон „Рожен“ и поставянето на пилон с българския трибагреник“. Това заявява в писмо до инициатора на кампанията и председател на фондация „Наследство в бъдещето“ Симеон Караколев, представителят на Пловдивска Света Митрополия Викарий-Знеполски епископ. Новият Паметник на обединението ще е на територия на Пловдивска Света Митрополия, а според правилата на Българска патриаршия съществува ненамеса в делата на митрополиите.

Главно мюфтийство на мюсюлманското вероизповедание у нас даде мигновено своята духовна подкрепа от името на председателя на Висшия мюсюлмански съвет д-р Мустафа Хаджи. „България има голяма необходимост от обединение и ние ще помагаме с молитвите  си и с каквото още можем“, заявиха от администрацията на Главно Мюфтийство.

„Председателят на Централния израилтянски съвет Максим Делчев подкрепя издигането на 111 м  височина на българския национален флаг“, обявиха от Софийската Синагога и изразиха готовност за присъствие на откриването на монумента на българското знаме, което ще е на 13  юли т. г.

Благодарение на г-жа Варти, главен редактор на в. „Ереван“ в България, Архиерейски наместник епископ Датев Агопян дава благословията на Арменската епархия у нас. „Инициативата е достойна за нашето голямо уважение. Нека се сбъдне и в България да продължим да се обединяваме около истински полезните дела“, каза г-жа Варти.

Едновременно с  подкрепата на останалите религиозни общности и Софийска епархия на „Св. Йоан XXIII“ за католиците от Византийско славянски обред в България, благословиха издигането на Паметник на  обединението в Родопите. „Председателят на Католическата църква в България епископ Христо Пройков дава благословия за издигането на националния флаг на връх Рожен. България наистина заслужава!“, казаха от Софийска епархия „Св. Йоан XXIII“ след като се запознаха с проекта.

Националната дарителска кампания „България заслужава!“ е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

      

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I