24smolian.com/Политика/Коментари

Кирил Петков от „Промяна“-та се изцепи: Ще имаме 130 депутати, ще съставим правителство!

Сиреч, малко повече от половината места в 49-ото Народно събрание ще бъдат покрити от дупетата на влезлите със списъците на коалицията „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ (ПП-ДБ).

Завчера и Бойко Борисов се изяви социолого-математически: ГЕРБ е с 10-12 процента пред ПП.

10% отгоре на 130 или 10% от Х-резултата на „Промяна“-та, това Борисов не уточни, но важното е, че се самопредстави пред актива на партията като сигурен победител.

Бившият премиер Иван Костов виждал как ПП ще бият на изборите с поне 5%. Бойко Борисов разтълкува думите с евентуална шашма с машините за гласусване: „Явно има информация, която е изтекла. Пак всичко се налива в общото от машините. Там при тях няма никакъв контрол. Ние искаме прозрачност също – ще имаме айти специалист, когато наливат резултатите, да видим за какво става въпрос“. Лидерите на БСП и „Възраждане“ Корнелия Нинова и Костадин Костадинов са му писали писма, призовавайки го да прати свои наблюдатели в „Информационно обслужване“, защото може да има злоупотреба на изборите.

Мустафа Карадайъ иска 49 депутати. „Възраждане“-то колкото повече анти и невъзможни неща обещава, толкова повече на партията й се привижда резултат, който й позволява да прави правителство. Даже "умрялото" ИТН щяло да спечели 8,5% от гласовете, както обещавала западноевропейска социологическа агенция.

Мая Манолова от „Левицата“ е по-скромна – тя не мята боб, но обещава да развали съня на обещаващите.

От такава изхвърляния вече да сме избрали не 240, а 440 депутати. Но такава бозук/дефектирала аритметика е нещо обичайно за предизборни седмици.

 

***

 

Шегата настрана, но „130“ може и да се окаже вярното число.

Ще имаме 130!

Кои ще имате?

Ако ГЕРБ е първа сила, заедно с ДПС и „Български възход“, ще постигнат сбор 130.

Но 130 е и калкулацията на посланик Херо Мустафа, която май много иска ПП-ДБ и ГЕРБ заедно да управляват след 2 април. Поне такъв е анонсът след серията гостувания/привиквания на български политици в американското посолство в София преди месец.

Отборът на Кировците и този на Бойко си разменят тежки крошета/храчки/обиди. Толкова са крайни, че ако бяхме Германия на Балканите, тези две коалиции никога не биха се прегърнали за съвместно управление и подялба на властта. Но тук е България и всичко е възможно. В страната на, както Борисов я определя, на „лошия материал“, и логически неосъществимото става осъществимо на жълтите павета.

 

***

 

България повече от всякога има нужда от редовно правителство!!!

Това тръбят всички, които толкова са оцапани, компрометирани, забъркани в далавери, мразени от 60 на сто от българите,…

Предизборно се обиждат и ненавижат, а следизборно щели да се прегърнат в името на България!?

Не, България повече от всякога няма нужда от правителство на стария бардак, който само си сменя поредността на парламентарния номер. От правителство наредено от Бойко Борисов и Кирил Петков пък няма никаква потребност. Особено пък, ако стресът от Херо Мустафа подтиква към прегръдка „моите 65 и твоите 65“. Бъдещ списък „Магнитски“ да създаде кабинет, това вече звучи спиращо дъха. След което следва принудително вдишване от въздуха на токсичната българска политика.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I