Самуил Крумов/24
rodopi.com/Лично мнение

Пускаш телевизора и ококорена водеща на новинарска емисия обяснява как екипът направил репортаж, а хора дори не знаели, че на 2-ри април има избори.

Шок и ужас!

Едни и същи лица, едни и същи послания, някаква сапунка…

Животът в студиото е съвсем различен от реалността. Дали тази знае как се стриже овца? Най-вероятно ще се обиди от словосъчетанието. Сякаш „пожарникар“ на Рей Бредбъри е минал и изпепелил всички книги от съзнанието й („451 по Фаренхайт“).

След емисията започва поредното „черпак предаване“. Някакъв наперен „шеф“ крещи истерично и хвърля тенджери и тигани. „Нали си интернешънъл икспириънс, докажи го!“, врещи на участник в т.нар. „риалити“.

Сложно му е да каже „международен опит“.

Пред него се изправил някакъв Иван, стиснал чинийка с една хапка манджа и се опитва да обясни какво е сготвил. Запъва нещо и в един момент започва на немски. Гютер-фютер-мютер, а отдолу вървят субтитри. Забравил Иванчо как е морков, как е сметана, та затова…

Манджи и зрелища, на чужди езици.

Затъпяване с големия черпак.

По друга телевизия вървят някакви омацани, тунинговани люде, които искали да оцелеят. И се вихрят едни игри…

Очи пълни, глави празни.

Натиснете копчето и си проветрете съзнанието. Противното е ритуал по изгаряне на мозъчни клетки.

За ококорената водеща, знаят хората, че има избори. Да спи спокойно. В селата дори ще „фърлят бюлетина“.

„Ще гласувам, ами, да“, споделя 86-годишен мъж в едно родопско село. Въпросът малко го стряска. По селата е така.

„Абе, луд ли си? Къде ще ходя да гласувам, да не съм от стадото. Милионери ми обясняват за немотията, за оправията. От оправяне за това сме на този хал. Да ми дадат 5 бона и може и да отида. Ако ли не, е да ходят да оправят гласуващите. Така хубаво ще ги оправят, че като къпани ще спят“, пък казва мъж на 56 години от града.

Ако в селата е миналото, а в града бъдещето…

Едно кратко социологическо проучване. За ококорени водещи.

Защо се вмъква „черпак темата“ в тези редове? Защото всичко е манджа с грозде. Гурме вариант, „амюз буш“, една хапка и проговаряш на немски, английски.

Една клета държава със забравили я хора.

Направо си е ад, не само в кухнята. Но от там смърди на загоряло най-много.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I