24smolian.com/Общество

Община Смолан възнамерява да изгради 5 нови гробни полета на площ от около 6200 кв.м, които ще съдържат около 840 нови гробни места. В град Смолян за 2021 г. и 2022 г. са извършени средно около 165 погребения в нови гробове. Останалите са в съществуващи. В голямата си част тези места са на гробището в кв. „Беклийца“. Това означава, че ако приемем една трета от погребенията в бъдеще да са в кв. „Райково“, то полетата трябва да са достатъчни за около 15 години.

Това обяви кметът на Смолян Николай Мелемов.

В проекта се предвиждат приблизително 415 метра подпорни стени, вертикална планировка, както и 125 метра алея и пътен обход. Теренът е пресечен, сложен и с големи наклони. Изграждането на чисто нов гробищен парк е свързано с тежки процедури, а и във времето хората предпочитат да ползват съществуващите гробищни парка в различните квартали на града.

„По отношението на финансирането, информирам обществеността, че както за този, така и за други приоритетни обекти, сме търсили и продължаваме да търсим финансиране от държавата“, допълни кметът.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I