24smolian.com/Политика

Картината на 49-ия парламент ще е следната: ПП/ДБ - 68 мандата, ГЕРБ/СДС - 68 мандата, ДПС - 44 мандата, „Възраждане“ - 39 мандата, БСП - 21 мандата.

Прогнозата е на известния математик проф. Михаил Константинов.

Пред всекидневника „Труд“ той казва:

„ПП/ДБ - 68 мандата, ГЕРБ/СДС - 68 мандата, ДПС - 44 мандата, „Възраждане“ - 39 мандата, БСП - 21 мандата. Тъй като ДПС вероятно ще спечели 3 мандата от гласовете в Турция, за сметка на по един-двама депутати от ПП и ГЕРБ, тo нищо особено няма да настъпи от гласуването в чужбина, освен, че ДПС ще бъде с 47 мандата.

Тук ще напомня, че досега ДПС е главният печеливш от вота в чужбина. Умно-красивите е добре това да си го запишат на някакво листче и да си го гледат от време на време. Това е парламентът. В него има и коалицията на системните партии, която е следната: ГЕРБ+ДПС+БСП, което прави 135 депутати. На свой ред ПП+БСП имат 88, максимум 90 депутати.

„Продължаваме промяната“ не може да добави нищо повече. С трън да се върти в парламента, друга подкрепа не може да намери. Т. е. правителство около ПП не може да се състои, защото с единствения колеблив съюзник БСП, когото биха могли да имат, получават максимум 90 мандата. ГЕРБ+ДПС биха имали между 114 и 115 депутати, които също не са достатъчни за правителство“.

Междувременно от агенция „Галъп“ обявиха, че в следващото Народно събрание ще влязат 5 формации. Данните се покриват с тези на другите социолози, представени в последните дни.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I