24smolian.com/Общество

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

В българската история една дата, която свети по-ярко от всяка друга – Трети март. Тя става синоним на святата дума Свобода. Тази дума векове наред е раждала герои, мъченици и будители, които със слово и меч са творили историята. Със златни букви са изписвали категоричната воля на поробените – Свобода или смърт.

Трети март, 1878 г. отбелязва възкресението на един народ, чиято висока самобитна духовна и материална култура бе подложена на унищожение. Поклон пред мъчениците на свободата! Нека си спомним за кръста, който носим, за вярата и борбата на книжовниците и будителите, съхранили духовното ни богатство и запалили огъня на националното пробуждане и възраждане.

Днес, когато честваме своя национален празник, отново усещаме, че мисията на този ден е да ни сплотява и пречиства. Пречиства ни с онази изконна обич към Отечеството, която ни прави горди българи.

Трети март е на само тържествена дата, но и пътеводител към българския собствен облик, с който се открояваме в обединеното европейско семейство.

Нека да не забравяме да защитаваме всекидневно свободата си – като дух и мисъл, като воля и дело, като мъдрост и родолюбие.

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Николай Мелемов

Кмет на Община Смолян

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I