Николай Михайлов/24
smolian.com/Общество

Пари няма, но пак на избори. Близо 100 милиона бяха похарчени за вече изминалия пореден парламентарен вот. Предизборната кампания-вяла и скучна. Избирателят - уморен, отчаян и невярващ. Но не за избори говорят родопчани, а за това, че пенсионерите няма да получат великденски добавки. Едно мнение в социалната мрежа може би обобщава настроенията на хората, които са крайно разочаровани от всички политици.

 

Докога ще я карате все така?

 

„Господа бездействащи политици, вие останахте длъжници към целия български народ. Докога ще я карате все така? Затова, че не се харесвате помежду си и не можете да се коалирате,  българите имаме точната поговорка: „Когато горе атовете се ритат, долу магаретата теглят." Срам и позор за вас. Превърнахте държавата в хазарт, пари за ненужни избори има, за тайно участие във войната има, да си уредите живота свой и на близките има, но за пенсионерите няма и няма. Сравнявате ни с Европа. Вижте съседите, вижте германците по 500 евро им са добавили към заплатите. При все, че храните, лекарствата и други потребителски стоки не могат въобще да се сравняват. Нямате човещина, нито емпатия към своя народ, забравяте за хората с увреждания и специални нужди, сираци, вдовици, болни деца и др. Каква майка ви е раждала?

Близки,  родители имате ли, знаете ли им социалното положение? Дай Боже, с тези мисли да съм ви докоснала най-тънката струна на душата, ако въобще е събудена и състрадателна“.

 


Без бюджет, без пари

 

Права е госпожата, която е написала поста, нашите политици са всичко друго, но не и състрадателни. Затова и хората са нещастни и обезверени. Дори и най-светлият християнски празник няма да могат да посрещнат подобаващо, както и с други празници се случва.

В момента сме без бюджет, без пари, спорове и демонстриране на его между политическите лидери, далавери, кризи, вътрешно разделение и международно обезличаване.

Хората са безсилни да се противопоставят срещу въвеждането на еврото, доставянето на оръжие за Украйна и го усещат. Нищо не зависи от тях, държавата няма механизми и с хиперинфлацията да се справи, цените в магазините всеки ден са различни и все нагоре.

 

Няма ефект от избори

 

Родопчани са на мнение, че няма ефект от избори, защото политиците са едни и същи и най-важното не защитават интересите на обикновения човек, наречен електорат. И се чудят хората, ако приемем еврото следващата година, как ще живеят с 400-500 евро на месец, защото са убедени, че заплатите няма да се вдигнат, а просто ще се обърнат в евро.

Безсилие, апатия и недоверие, злоба към управляващите, това чувстват хората.

И да има, и да няма правителство, те пак ще се чудят как да свързват двата края и ще продължават живота си ден за ден.

 


Политици в магазин не виждаме

 

„На 57 години съм, един политик не видях да влезе в магазин да види как хората си броят стотинките за хляб, как стоят пред цените на сиренето и кашкавала и се чудят дали ще имат пари за 200-300 грама да си купят. Не съм видяла политик да отиде на касите в Пощата, когато се плаща тока и да види лицата на хората в този момент. За тях, ние простолюдието, сме важни само като има избори. Популисти, оправете доходите на хората, да живеят нормално. Спрете инфлацията, направете нещо хората да не бягат в чужбина. Само крадат и се уреждат, те затова отиват в Народното събрание. Не вярвам на никой. Не гласувах, защото и да гласувам,  и да не гласувам, нищо няма да се промени”, гневно коментира в социалната мрежа жена. 

Явно много мислят като нея, защото негласувалите на тези избори в Смолянска област са 54 789. До урните отидоха 42 115.

„Тук просто вегетираме и бавно се самоубиваме. Въвличат ни във война с Русия, санкции, ще въвеждат еврото, просто искат да ни уморят и физически, и психически ”, коментират родопчани.

Такива са настроенията след поредните избори. Хората все повече мразят политиците  и няма да им вярват, защото наистина нищо не зависи от обикновения човек. От него зависи да си плаща данъци и сметки и да гласува. Политик наистина стана символ на корупция и измама, а в последно време и на тотална посредственост.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I