24smolian.com/Общество

225 000 лева ще трябва да изплати застрахователна компания на семейство от региона след като дрогиран водач блъснал и убил дъщеря им на булевард в София.

Това реши състав на Окръжния съд в Кърджали.

Майката и бащата на момичето заведоха иск срещу компанията в общ размер на 300 000 лева.

Трагичният инцидент станал на 29 май 2021-ва година. Дъщеря им била подгонена от глутница кучета. В опита си да избяга от животните тя излиза внезапно на платното. Тогава е блъсната от водач на лек автомобил „Мерцедес“. Родопчанката загива на място. Тестовете установяват наличие на канабис в организма на шофьора.

Семейството се срива. Дъщеря им е завършила с отличие университет в столицата. Започнала е да преподава в техникум в София. Идвала си по време на ваканциите в семейното жилище…

Трагедията остава неизлечима.

Съдът реши застрахователната компания да изплати на всеки от двамата родители по 112 500 лева, 9000 лева държавна такса за уважените искове, както и 13 726 лева адвокатско възнаграждение.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I