24smolian.com/Общество

„Пътят от Ада към Рая преминава през Чистилището. Всички трябва да се смирим и наведем глави. Голямата политика е низ от компромиси. Моля се за разум, защото той е единственият шанс да се отласнем от дъното. За съжаление отново се сблъскваме с омраза“.

Основни акценти в словото на най-възрастния народен представител-Вежди Рашидов, който откри първото заседание на 49-ото Народно събрание.

235 депутати положиха клетва. Четирима отсъстват.

Рашидов заложи на аналогия с „Божествена комедия“ на Данте Алигери. Позова се и на опита си от предизборната кампания.

„Бях на среща с хората в село Цар Калоян. Стояхме на една беседка. Възрастен мъж посочи единствения си проблем. Един малък път да се направи от селото до гробищата. След тези думи ми се насълзиха очите. Обикновените хора в страната са еднакви в бедността-отрудени, честни и искат елементарни неща от държавата. Задават теми, скасаещи тяхното оцеляване“, посочи Рашидов.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I