24smolian.com/Коментари/Политика

Харесвана или не, позицията на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е принципна. Хората достойно си пазят коалицията с категоричността, че правителство с мандата или участието на ГЕРБ няма да подкрепят.

Ха са се гушнали с Бойко Борисов, ха са поели надолу с есенен хоризонт „нещо средно от паденията на Царя и Слави Трифонов“.

Прегръдка с Борисов, а не с ГЕРБ, защото депутатите от ГЕРБ просто са функцията на сметките бойкоборисови.

А самият Бойко Борисов просто иска да разпределя порциите. Целта му е само баницата. Иначе как да си обясним поведението му, когато най-важното нещо за България е актуализацията на бюджета.

Или правим правителство с ПП-ДБ и внасяме наш бюджет, или няма да подкрепим бюджета на служебното правителство!?

Алъш-вериш по ББ.

И вчера Борисов отсече – правителство само с ПП-ДБ.

Между лоши другарчета, пък били те и евроатлантичеки, как може да се създаде устойчиво правителство?! Никак

Какво да каже за останалите в откриващия се днес 49-и парламент. ДПС, БСП, ИТН и „Възраждане“ са само пълнеж, според тактиката на Борисов. Нещо като олимпийски участници, които днес ще се напъват, а в очите на ББ са само фигуранти, при нужда – сметки.

Сякаш единствената интрига остава за втория мандат. Може ли еволюцията „Магнитски“ при Бойко Борисов да донесе кабинет „Промяната“ предлага, бойкоборисовите хора гласуват“.

Естествено, че може. И двете формации печелят. Хем за пред американците втвърдяват евроатлантическата позиция, хем за пред електората нямат нищо общо. „Гласуваме за политики, не за вас“, ще бъде знамето на очакваното мнозинство. Това няма да се хареса особено на ДПС, защото оставя в долапа така лелеяния „експертен кабинет“. Но това е проблем, в чието дъно стои „40+“ надеждата за мандати на Движението.

Друго много интересно е депутатстването на Бойко Борисов. И онова изтървано изречение „Принудиха ме“. Работата е много сериозна. Егото е преглътнато по „принудителен начин“. Челният сблъсък в пленарната зала е в кърпа вързан. Следете диалозите. Те ще издадат всичко. Както и гласуването.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I