24smolian.com/Коментари

След 30 години план-график на нищетата, пенсионерите няма да получат добавки за Великден. Не са планирани подобни пари, правителството мълчи.

Какво казва експертът Мика Зайкова: „Имали сме тежки кризи, но пак възрастните хора са получавали бонуси. Затова си мисля, че в момента държавата няма пари. Пенсионерите у нас са 2 милиона и 214 хиляди. Ако им дадат поне 20 лв. за празника, това прави 4 милиона и половина. Може да се вземат пари от Сребърния фонд. Твърди се обаче, че в него има милиард и 30 милиона, но е възможно тази сума да е само на книга“.

В същото време шефът на НАТО обяви всяка държава-членка да задели по 500 млн. евро за Украйна. Защото войната трябва да продължи.

Вече харизахме милиарди за самолети на хартия, защо не и още? Пари за война все се намират.

Агнешкото в Гърция е 5,50 евро за килограм. У нас е 20 лева, а се очаква да скочи с още 3-5 лева.

Помнете тези цифри. Когато следващия път някой депутат ви рече от екрана, че заплатата от 15 000 лева отговаря на свършената от него работа. Впрочем трудовата седмица на народните представители започва във вторник и приключва в четвъртък. В петък е Парламентарният контрол пред празна зала, защото депутатите са по „регионите си на среща с избирателите, за да чуят проблемите“. Защото и подобна глупост помним.

Дали не наближава мигът, в който и пари за пенсии няма да има?!

На снимката: 1 април, пазарът в Солун

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I