24smolian.com/Общество

Дизайнерска дрога все повече си пробива път до млади хора в областните родопски градове. 80 лева струва на улицата грам кристали. Тази разновидност на метаамфетамина, познат още като „пико“, буквално „пържи мозъци“, споделят за „Родопи voice“ отлично запознати. Няколко са дилърите на подобен род дрога, а пристрастяването към нея е почти сигурно.

Употребяващите стават агресивни, не чувстват никакъв страх, пораженията за психиката са многобройни.

„Тези хора губят връзка с действителността. По принцип този тип синтетичен наркотик се поема чрез смъркане, но много хора използват друг способ. Кристалите се поставят върху фолио, което се нагрява със запалка. Димът, който започва да излиза, се поема с тръбички. Удря много здраво. С един грам около пет човека може да се надрусат. Затова и правят „партийки“. Няколко души събират пари и купуват“, посочват отлично запознати.

Дрогата пък е „домашно производство“. „Тук се бърка“, допълват източниците, но отказват да посочат дали става въпрос за региона или вътрешността на страната.

Над 90 на сто от младите пациенти в големите психиатрични заведения са наркомани, пристрастени към т.нар. кристали.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I