24smolian.com/Общество

Колко е тежко реалното финансово положение в Златоград?! Крепостта на ГЕРБ“, в която през годините на управление на партията в града бяха изливани милиони. За какво са изхарчени и къде са потънали е въпрос, на който отговор могат да дадат кметът на града и компетентните органи, следящи за разходването на държавните ресурси.

Определено Златоград е влязъл в спирала с низходящ изход и последните години периодично избухва обществено недоволство по темата - с какво качество се управлява общината?

Сграда е в отчайващ вид. Рушаща се, подходяща по-скоро за снимане на нискобюджетен филм за военни действия в градски условия. Иде реч за "Пирийца" в Златоград. „Ами то, болно е като гледаш това. Нещо построено, което е оставено да загине. Сега Мирчо си съхранявал сеното за животните във фермата там, в "Пирийца". Така е то, в тази държава добитъкът по-важен от старците. Оставиха я да рухва, пък сега ще я дадат за жълти стотинки на някой“, коментира възрастен мъж в родопския град. Ръководството на общината иска да продаде сградата.

Пример за всеобщо кипящо неудовлетворение от стопанисването е и тревожният апел към кмета от бизнеса в Златоград.

„Имаме изготвен идеен проект за сградата. Тя трябва да остане собственост на общината. Да се търси финансиране от държавата, от европейските фондове и тя отново да се превърне в модерен Дом за стари хора. От бизнеса сме готови също да помогнем. Пълна подкрепа за един социален проект, който да стане реалност. Не е трудно, трябва единствено воля“, посочи за 24smolian.com известният хотелиер Величко Сидеров. Бизнесменът преди време бе наречен от кмета Мирослав Янчев „стожерът в туризма в Златоград“.

Дали обаче кметът ще се вслуша в апела на бизнеса, остава да видим.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I