24smolian.com/Общество

На прага на сезона на сватбите сме, но и в разгара на… разводите.

Десетки дела в последните седмици са гледани в съдилищата в региона за разтрогване на бракове. Болшинството от тях са по взаимно съгласие. В други пък причините могат да се нарекат „стандартни“ за Родопите.

„Търпях обидите и побоищата най-вече с надеждата, че той ще се поправи, но това не се случи“.

Думи на жена от региона в съда при разглеждане на молба за развод. Бракът бил сключен преди 8 години. Двамата заживели първо на квартира в града, а после в собствено жилище. Съпругът обаче заминал да работи зад граница и всичко се променило. Когато се връщал, той се отнасял с пренебрежение към жена си, вдигал скандали, обиждал я и й посягал. Гонел я от дома им, а тя отивала с детето при родителите си на село. След това я молел отново да се съберат и така до следващия път…

От година жената окончателно се преместила в къщата на родителите си, заедно с детето. Съдът пък разтрогна брака им, без да се произнася относно вината за „дълбокото и непоправимо разстройство“.

Средно по един развод се пада на 3,4 брака в Родопите, сочи устойчивата тенденция за региона през последните години.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I