24smolian.com/Коментари/Политика

Заменяме едни стари танкове срещу други стари танкове. Еврото било българска валута. Винаги сме честни и открити, работим за благото. Има насилие срещу жени. Продава се райски газ на деца. Ще ви бият американците. Все още се краде безогледно…

Това се чу от речите на президент и партийни лидери на старта на Народно събрание № 49.

Страдание за слуха. Износени, претоплени, клиширани, общественоболезнени истини.

Дори анализът не си заслужава, ако не бяха две неща.

Водещият заседанието заговори за Чистилището на Данте Алигери. Заговори и за пътя към гробищата на окаяния избирател.

Това си заслужава. Защото има прозрение. Особено след това „Все още се краде безогледно“, изречено от един лидер на партия.

Защото това е и чувството у всеки един в тази държава, че и извън нея.

Т.нар. „демокрация“ отдавна се раздели с тийнейджърската възраст и безумие. Все още не е добила обаче мъдростта на опита, който пък идва от неизбежното чувство за физически край.

Наистина е време за Чистилище. И някой да плати сметката. Този път няма да е народът. Той плаща достатъчно. Когато една пружина се навива прекалено, знаете какво следва…

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I