24smolian.com/Общество

„Категорично протестираме срещу вменяването от МВР допълни отговорности към педагогически специалисти, които са в разрез с длъжностите характеристики на учителите. Изискването учителите да проверяват за бомби и взривни устройства не кореспондират с техните компетентности и е абсурдно да носят отговорности при вземане на подобни решения.

Това обявиха от синдикат „Образование“ в писмо до медиите.

Не е допустимо сградите на образователните институции да се третират по различен начин в сравнение със сграда на съд, прокуратура или на някоя друга обществена институция. Настояваме министъра на вътрешните работи да прецизира протокола и да спре със заплахите към учители за евентуални санкции и отговорности.

Синдикатът заявява, че българските учители на са антитерористи и не следва да бъдат товарени с отговорности или да бъдат заплашвани за чужди такива! По повод на съставените актове за прекъсване на учебни заведения по инициатива на министъра на вътрешните работи, синдикатът настоява категорично да се отменят незабавно тези актове и да се спре да се третира българския учител като „неподготвен“ полицай!

Ако министър Дерменджиев не отмени незабавно съставените актове и не спре с прехвърлянето на отговорности от полицаи към учители, Синдикат „Образование“ ще поиска незабавно оставката на министъра на вътрешните работи!“, посочват още отъ синдиката.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I