24smolian.com/Общество

Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов изнесе открит урок пред ученици от 10-и клас от ЕГ „Иван Вазов“ в града в рамките на Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Пред учениците по правни теми говориха и Петър Маргаритов, председател на Окръжен съд - Смолян, съдия Райна  Русева и младши съдия Крум Гечев от Районен съд-Смолян и държавният съдебен изпълнител Дияна Миланова.

По врече на срещата учениците бяха запознати с основните понятия за съдебен процес. Окръжният прокурор Недко Симов разясни на гимназистите какви са конституционните правомощия на прокурора. Той ги запозна и с престъпленията, свързани с наркотични вещества, както и какви експертизи са нужни за делата по тях.  Прокурор Симов обясни на учениците, че употребата на наркотици е особено опасна за здравето, води до пристрастяване и до извършване на престъпления.

Десетокласниците задаваха много въпроси. Предстоят още срещи на съдиите и прокурорите с учениците от ЕГ „Иван Вазов“ в гр. Смолян по Образователната програма на Висшия съдебен съвет.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I