24smolian.com/Общество

Шуробаджанащина, милиони печалба, потънали в „един кръг от хора“. Фирми, близки до кметове в региона, които са облажили от изпълнението на Водния цикъл. Клевети, закани за съд…

Точка №10 в Дневния ред на Общинския съвет в Смолян нагорещи страстите на сесията на разпоредителния орган. Лични обвинения, поредица от изказвания, залегнаха при обсъждането на свикване на извънредно заседания на Общото събрание на Асоциацията по ВиК. Докладната бе внесена от кмета на Смолян Николай Мелемов, а целта е по време на извънредната среща да бъдат обсъдени възможности за коригиране увеличението в цената на водата за битови нужди.


„Четири милиона лева печалба се усвоява от кръг на „шуробаджанаци“, калкулира общинският съветник от ГЕРБ Стоян Иванов.

Според Салих Аршински от ДПС пък цената на услугите „доставка, отвеждане и пречистване“ е следствие от действията на „една организирана престъпна група“.

„Преди две години предупредих какво ще се случи. Тогава изказването ми предизвика истеричен смях от някои хора. Вината е на всички общински съветници в региона, по трасето от Доспат до Златоград“, обяви Аршински. Той допълни, че е готов да предостави факти и доказателства на прокуратурата за „личната заинтересованост на някои кметове, участващи с фирми в изпълнение на Водния цикъл“. Аршински добави още, че на журналисти им се плаща под формата на договори, сключени с „Водния цикъл“. Но какви са сумите и кои са медиите, общинският съветник не назова.

От своя страна шефът на „ВиК“ Смолян се закани, ако в края на годината все още ръководи дружеството, да заведе дела за клеветнически внушения.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I