Самуил Крумов/
24rodopi.com/Лично мнение

Късата памет е като проклятие. Както за отделния индивид, така и за цели нации. Тя обрича на грешки, на провали, дори с историческа повторяемост.

Тя е и нашето проклятие.

От ефира облъчват едни и същи лица-дали политици, дали анализатори или други квази персони, няма значение. Втълпяват, че редовно правителство е необходимо като слънцето и водата за всяко живо същество.

Набиват в кратуните, докато самите кратуни не започнат сами да го искат.

А помните ли 2020-та? Вдигнатият юмрук на президента и призива „Мутри, вън!“.

Радев нарече управляващата партийна прослойка „мафия“.

По-късно похвали свои министри, а след известно време партийният им проект „шарлатания“. Сега „мутри“ и „шарлатани“ постигнаха съгласие. Ще има председател на парламента. Ще си го менкат. Отново погазвайки Конституцията.

Три месеца нашият, три месеца вашият.

Всичко е наред. Да има разбирателство, да има правителство.

Чия ръка благославя единение между „мутри“ и „шарлатани“? Вдигната в юмрук или партньорите от онова посолство, които, апропо, също действат от позицията на силата-с юмрук? И с присъствието си в което всите се надпреварват да се хвалят?

Замислете се. Ако изреченото към партийните формации е лъжа, то какъв е този, използвал този наратив?

Ако пък са истина, що за партньори са тези, които благославят брака между „мутри“ и „шарлатани“? Които впрочем заедно прее..ват Конституцията?!

Кой управлява страната и какво цели щом подобни съешения се случват?!

Късата памет, тя е проблемът.

Снимка: pixabay.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I