24smolian.com/Коментари/Общество

„Тц-тц“-така реагира на новината. Споменаха по радиото, че над 13 000 българи били посетили Дубай само за три месеца през тази година.

Само си ги представи парвенютата-направени джуки, татуировки.

„Само леки хора ходят по такива места. Санирани личности, чалга персони, футболисти и прочие“, си помисли.

Слушалките му бяха в ушите, за да не му се тормози слуха от машините в завода. Блъскаше на три смени, а парите бяха смешни. Едва заделяше за една почивка по южното ни Черноморие. Стискаше палци, да не му се повреди автомобила, че след последния път парите за море отидоха за ремонт.

Блъскаше и се чудеше на останалия свят.

„Т`ва са преброили ритнитопковци и „поетесите на плътта“, баровците отдавна си живеят в тази пустиня, превърната в оазис. Черепи-мерепи, такита-свакита, Пеев…“, на последното дори мисълта заглъхна, че да не вземе да настъпи някаква партийна „мина“, че му изгоря и мястото в завода.

Тъй си мислеше Генади. Гената от завода.

Не че завиждаше на тези над 13 000, посетили емирството.

Болно му бе друго. Довечера ще се прибере и пак ще слуша глупости от ефира. Едни милионери ще му обясняват как ще му направят живота розов.

33 години слуша милионери и пак си бичи в завода, молейки се да не се развали автомобила, телевизора, нещо със здравето да не стане…

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I