Самуил Крумов/24smolian.com/Лично мнение

„Русия не трябва да запазва огромните си територии и сила и да си мисли, че има право да прави каквото си иска. Тя трябва просто да се превърне в различни държави, лишени от такава власт и такива амбиции“. Задачата била да се разпарчетоса Русия на малки и контролирани държави, а ресурсите й разпределени…

Това не са думи на Джо Байдън, нито на който и да било американски президент. Дори те не биха ги изрекли на глас в общественото пространство.

Това е мнението на един натовски генерал. Името му е Мартин Харем. Командир на отбранителните сили на Естония. Армията на Прибалтийската държава е с численост 4500 души. Толкова командва този сателитен ястреб.

Проблемът на Запада в чисто военния смисъл е в отгледаните десетилетия наред „пинчери“. Които не спират да лаят и зъбят, но и с тези си действия се изчерпват всичките им възможности. Хора, без елементарни исторически познания. Живеещи в химерата на самосъздадената от тях самите реалност.

Подобни „пинчери“ има и у дома. И те се знаят поименно. Като започнем с онзи бивш финансов министър, който твърдеше, че бил българският Брад Пит, и че щял „да напляска руснаците“, ако се наложи, та стигнем до другия щатен „ястреб“, чийто трабант е по-известен от самия него.

„Лошо Седларов, лошо“, както бе рекъл другарят Ястребовски от онзи забележителен филм с Тодор Колев…

На снимката: Мартин Харем

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I