Георги Денев/24smolian.com/Коментари/Общество

30 сантиметра дълбочина, 3 метра в диаметър.

Това оставя след себе си взрив край пътя, по който преминава кортежа на Иван Гешев на 1 май 2023 година.

Новината на деня. В медиите версии всякакви – от „Атентат срещу главния прокурор“ през "предупреждение", та чак до "постановка".

Микрофони на терен. На кадрите се вижда разровена „къртичина“ до пътя. По телевизиите върви висш полицейски служител с вид на излязъл от хоремаг на три мастики…

Една телевизия натъртва, че само тя има кадри от мястото. Пускаш друга – снимки има и такм.

Включване зад граница на „топ журналистка“, която се прочу с това, че някой й пращал снимки на „еректирали и дефектирали“ (както тя ги нарече) мъжки полови органи. Само пред нея, в чат, Гешев заявил, че се страхува за децата си. Мадам е ядосана на партии, че не вземали отношение, а тя самата се включва на живо, пренебрегвайки изложба на Донатело в еди кой си „мюзиъм“, за който била тръгнала.

Сравнения с атентата, убил Джовани Фалконе…

 

***

Всичко се случва като по сценарий. Като някаква хроника на едно предизвестено посегателство. Участия и интервюта, олигарси в схемата, някаква фабрика за убийства. Това говореше главният прокурор преди взрива. Последно бе на посещение в Украйна, предстояло му пътуване за Турция.

 

***

Топ журналистката продължава да реди: всичко е срещу работата на Гешев.

Коя точно?!

Прокуратурата отказа да разследва най-големия взрив в обществото - пачки, кюлчета, пищови, Мата Хари. Дори не разбрахме коя е тази жена, редила чекмеджетата за снимки, а после тръгвала си.

Отговорът на Гешев пред журналисти защо не се действа по този скандален казус тогава бе: Главният прокурор не разследва!

За коя работа тогава иде реч?!

„Партийна журналистка“ реди: Вече никой не може да се чувства сигурен в тази държава?

Извинявай, мадам, ама кога сме се чувствали сигурни преди това? Преди изнасилването на поредната баба или след убийството на другата заради пет лева?

 

***

На такива циркове е навикнало това общество, че вече никой не купува билет.

 

***

Може наистина да е било опит за убийство на главния прокурор! Докъде сме я докарали - да подлагаме на съмнение всичко, което минава през институциите, които се ръководят от преминало през ситото на партиите.

На снимките:

-Така бе взривен Джовани Фалконе, който разби Коза Ностра; мястото на взрива срещу Гешев; „топ журналистката“, която прозряла, че България не е сигурно място

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I