Самуил Крумов/24smolian.com/Коментари

Когато в лексиката на главния прокурор влезе „политически боклук“, а семейството му е под охрана на „приятелска държава“, признава се натиск за спиране на знакови разследвания, работата вече е толкова осмърдяна, че няма повече накъде.

Някои му казват: Мафията си има държава!

Преди дни написахме, че „лулата на мира загасна, изровени са томахавките“ и това започна да се случва. Първият, завъртял се на 180 градуса, бе заместникът на Иван Гешев - Борислав Сарафов. Който не спря да обяснява за „чудовищния взрив“ край кортежа на шефа си, а след това обяви, че се страхувал за живота си от същия този… „неуравновесен“ Гешев.

Самият обвинител №1 на държавата заговори за лидера на най-голямата партия с „лицето Бойко Методиев Борисов“, сякаш чете обвинителен акт в съда. Изнесе информация, че му е предлаган посланически пост. Борисов от своя страна отрече, но по лицето му се вихреше танцът на ядосан и… уплашен човек.

България от години се е превърнала в символ на партийно-олигархичен модел с всички краски на мафиотизацията на всяко управленско ниво на държавата. Но дори в рая на разбойниците в един момент винаги започва война. Страната ни вече е на прага на такава.

За какво правителство на всяка цена говорим, когато иде реч за „политически боклук“? Служебен правосъден министър обяснява в интервю, че се консултирал с партньорите от САЩ за съдебна реформа. На главния прокурор семейството му е пазено от други партньори. Лидери на партии се напреварват с хвалби колко пъти седмично ходят в едно посолство.

Тази държава с илюзорна независимост е колониализирана. И местните сатрапи не го крият.

Да, правителство ще има, май. Поне така искат от "б.клука". Един арестуван ще подкрепи кабинет на арестувалия го. Като последен опит за съхранение на единствената сигурност. Един от "джендър" евродепутатите, който е на хранилка при олигарх, се опитва неубедително да обясни колко важно за България е точно в рамките на 49-ото НС да има редовен кабинет.

За обществото остава трагедията на актьорите със свалени маски. Истината от първо лице. Доколко всичко е преплетено, симбиозата, пратила България на дъното по всички показатели.

Ограбена и ограбвана държава. По всичко личи обаче, че предстои брутален финал.

Когато не успееш да пребориш мафията, рано или късно, тя ще започне да се самоизяжда. Мащабите на алчността и страха са такива. Гешев с вафлата от ареста на Иванчева и Гешев, завърнал се от САЩ, са различни. Борисов край Меркел и Борисов край Киро са различни. Нищо не е това, което беше.

На снимката: Гешев скъса оставката си вчера и тръгна на битка срещу... "политическия боклук", олигарсите, мафията

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I