24smolian.com/Общество

Малката Кристин от Смолян има нужда от средства, за да й бъде присадено сърце. Това е единственият шанс за живот на 2-годишното дете.

Още докато била в утробата на майка си, лекарите регистрирали „различен” сърдечен ритъм на плода. Още на втория ден от своя живот Кристин получила първия си кардиогенен шок със сърдечна честота от 280 удара в минута и била поставена на апаратна вентилация.

След няколко влошавания на здравословното състояние на детето лекарите казали на майка й „Съжаляваме, но бъдещата прогноза е лоша. Детето Ви няма да живее. Ние не можем да направим нищо повече за нея, освен да я поддържаме, докато не намерите място, където да я транспортирате”. С тези думи се изчерпали и опциите за лечение в България.

Единственият шанс Кристин да живее е трансплантация на ново сърце. Лечението ще бъде извършено на два етапа – първо, поставяне на специална машина, наречена „Berlin heart“, което всъщност е мост между сегашното й състояние и втория етап – трансплантацията.

С желание и призиви да помогнат на Кристин се включиха много добри хора.

„Моля всеки от село Габрица, който има възможност да дари средства. Може да се свържете с мен, ако имате въпроси. Парички може да се оставят в дарителските в кутии, които ще се намират в Серафимово, град Смолян и най-вече квартал Устово. За жителите и гости на село Полковник Серафимово, ще бъдат оставени кутии в магазина, в Розовата къща и в ресторанта над магазина“ – написа в групата на село Полковник Серафимово във Фейсбук Елица Радева.

Средства за Кристин събира и платформата https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-bebe-kristin.

Необходимата сума е 700 000 лева. До момента са събрани над 270 хиляди лева и първата сума от 230 хиляди лева вече е преведена.

„Благодарим за подкрепата и съпричасността. Имаме оферта от болница в Индия, която ще ни приеме възможно най-скоро. Както и специализиран медицински транспорт от същата болница с техен екип. Кристин е в стабилно състояние, ако всичко се задържи така, се надяваме до няколко дни да пътуваме“, нописа майката на момиченцето Иванжелина.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I