24smolian.com/Общество

Екоинспекцията в Смолян е направила проверка по сигнал на „Сдружение за дива природа Балкани“ във връзка с изграждането на 111-метровия пилон на Рожен.

„При проверката на място е констатирано, че в обхвата на поземлен имот, намиращ се в землището на село Соколовци, местност „Рожен“, се извършват строително-монтажни работи по реализация на инвестиционно предложение: „Изграждане на внушителен пилон с височина 111 метра“ с възложител Фондация „Наследство в бъдещето“, гр. Смолян. Поземленият имот не попада в границите на защитени територии по смисъла на Закона, както и не попада в границите на защитени зони по смисъла на Закона за биологичното разнообразие (най-близко разположената защитена зона BG0001030 „Родопи Западни”, отстои на около 4,58 км).

За реализацията на инвестиционното намерение са необходими разрешителни режими и съгласувателни становища от структури на Министерство на земеделието и Община Смолян“, посочиха от РИОСВ.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I