24smolian.com/Общество

Италианските власти изкараха наш гурбетчия престъпник, а снимката му бе качена в Шенгенската информационна система, без обаче родопчанинът да е бил дори на Апенините в този период.

Италия издаде Европейска заповед за арест на мъж от родопско село за участието му в организирана престъпна група. Част от дейността й била трафик на хора, съобщава в новия си брой „Родопи voice“.

Без Назим С. дори да подозира за това.

Заповедта за арест бе разгледана от съда в Смолян. Родните власти пък са поискали допълнителна информация от колегите си в Италия, кога, къде и точно какво е било участието на родния гастарбайтер в организираната престъпна група. Според Шенгенската информационна система, деянията на Назим били извършени в няколкомесечен период през 2021-ва година. По това време обаче, мъжът дори не е бил в Италия, сочат както неговите показания, така и на родните гранични власти.

Мъжът от родопско село за последно бил на Апенините до 2016 година. След това започнал сезонна работа във Франция и Великобритания, както болшинството от неговите съселяни.

След искането от страна на българските власти, от Италия ги уведомяват, че снемат от издирване лицето, а заповедта за арест се отменя.

Поради тази причина, магистратите в Смолян прекратиха производството срещу мъжа.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I