24smolian.com/Политика

Ако днес трябваше да се проведат предсрочни парламентарни избори, ГЕРБ е първа политическа сила, ПП-ДБ – втора, а ДПС – трета. Това сочи проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“. То е проведено е сред 1 014 лица над 18 г. в страната в периода 10-19 ноември 2023 г., по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

22,8% от анкетираните биха гласували за ГЕРБ, а за ПП-ДБ – 17,4%. На трето място е ДПС с 12,5%. „Възраждане“  са четвърти, а БСП - пети, съответно с – 11,1% и 9,1%.

Относно политиците има спад при всички в нивото на доверието и нарастване на недоверието – с 2-3 пункта, коментира  в рамките на един месец, коментира Добромир Живков от „Маркет ЛИНКС“.

Президентът Румен Радев се ползва с 42% доверие и с 38% недоверие.

Не е високо и доверието в институциите, сочи социологическото проучване – към правителството е 20%, а към Народното събрание – 13%.

На въпроса дали правителството „Денков – Габриел“ трябва да продължи работата си 39% смятат, че кабинетът трябва да продължи да работи, а 36% - смятат, че е нужен нов.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I