24smolian.com/Общество

Жестока съдба на 54 години. Започнала още след раждането…

Годината е 1969-а. Момче проплаква в болница в Южна България. На втория ден се случва инцидент. Бебето е ударено или натиснато в областта на тила от служител в Акушеро-гинекологичното отделение. Следва кръвоизлив в мозъка, киста в тила и счупване на гръбнака… На осем годинки момчето бива настанено в социално заведение за деца с двигателни увреждания, където прекарва над година. След изписването му попада в дом за социални грижи. През януари 1979 г., поради изпускане по голяма нужда, момчето е изведено на снега от служителка, където е измито със студена вода, след което заболява тежко. По време на лечението си детето прави опит да се свърже по телефона с родителите си, но в този момент е блъснато от по-голям обитател на общежитието. При падането получава увреждане на гръбнака…

54 години след раждането си, мъжът заведе дело срещу държавата. Искът е в размер на 25 милиона евро, което обезщетение да бъде изплатено солидарно от министерствата на здравеопазването и труда и социалната политика.

„Лишен бях от възможност да бъде пълноценен и да водя нормален начин на живот, да бъда независим, да имам каквато и да било реализация в живота. Чувствам се излишен, онеправдан, без да имам вина за това“, се посочват в мотивите за обезщетението.

Делото се гледа в Апелативния съд в Пловдив.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I