24smolian.com/Общество

Собственици на 60 квадрата апартамент ще трябва да платят средно по малко над 5000 лева, за да участват във втория етап на програмата за саниране.

Това сочат разчетите на специалисти за блок с разгъната застроена площ от 4400 кв. м.

Припомняме, че до 29 февруари е удължен срокът за кандидатстване за втория етап.

Общият размер на средствата за тази процедура е 282 470 400 лева с включен ДДС.

Допустими са всички многофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на Закона за управление на етажната собственост и са проектирани преди 26 април 1999 г.

Одобрените сгради ще получат до 80 % безвъзмездна финансова помощ. Сдружението на собствениците следва да осигури самоучастието си в процедурата чрез собствен финансов ресурс в размер на 20% от стойността на допустимите разходи по проекта.


 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I