24smolian.com/Общество

„Инвестирай 50 евро в тази криптовалута и ще печелиш по 750 на седмица!“.

Тази примамлива оферта предлага „жена“ на родопчани в социалните мрежи, установи проверка на „Родопи voice“. София Симу посочва, че за целта трябва да се присъедините към група в Телеграм, да се инсталира приложение и…

Показва и сертификат, издаден в… Еквадор. Компанията била проверена и се ползвала с доверието правителството, посочва жената. И по-точно от „пазарния отдел“, каквото и да означава това.

Ако пък се инвестира 100 евро, печалбата ще бъде двойна-1500 евро на седмица.

Профилът е видимо фалшив. На възрастна жена, обградена от семейството си, като етикет за сироп за кашлица. Зад него пък по-всяка вероятност стои мъж. През цялото време човекът отсреща пише за себе си в мъжки род.

„НМ е всепризнат валутен и стоков брокер, предлагащ услуги и съоръжения за търговия както на непрофесионални, така и на институционални клиенти. Чрез политиката си да предлага на клиентите си възможно най-добрите условия за търговия и да позволява както на скалптърите, така и на търговците, използващи експертни съветници, неограничен достъп до своята ликвидност, FM се позиционира като предпочитан форекс брокер за търговци по целия свят“, обяснява „дамата“.

И дава пример-ако инвестирате 50, ще получите 750 евро. Колкото повече, толкова повече.


„Някой ще ми гарантира ли печалба от 10 хилки?“, пита нашият човек.

„Да, дори и повече, зависи от инвестицията“, следва отговор.

„Това не е хазарт и не е регистриран случай на загуба на пари“, продължава да надъхва София наш човек, който се представя за хазартнозависим, дори с регистрация в НАП.

И продължава: „Ще купувате само btc онлайн с вашата карта и ще ги пращате като ваш депозит. Можете да рекламирате, но когато сте се присъединили и инвестирате, а също и да печелите“.

В профила на София има снимка на пачки долари върху капака на „Ролс-Ройс“. При внимателно вглеждане обаче се вижда отражението на чернокожи мъже, които са правили снимката. Вероятно открадната от кадър на клип на рап песен.





Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I