24smolian.com/Общество

София запазва деветото си място сред най-бързо растящите градски жилищни пазари в света през третото тримесечие в индекс на консултантската компания Knight Frank, който обхваща 107 града. С годишен ръст на цените на жилищата от 8,6% и с 4,9 на сто на тримесечна база българската столица изпреварва Филаделфия и Богота и се нарежда непосредствено след Варшава и Пърт…

Столицата ни била в Топ 10 по скок на цените на жилищата! За кого ли това е радостна новина?!

В същото време става ясно, че 26% от жителите на София се чувствали самотни през последната година. Радост и тъга, цени и копнежи.

Шенген е постижение на правителството и парламента, които работят вече седем месеца. Ползите са за десетките хиляди български граждани, пътуващи в Европа, както и за туризма.

Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков. Премиерът изтъкна, че след тежки преговори и с помощта на Европейската комисия, е договорено през настоящата година да се проведат преговори за приемането ни в Шенген и по суша. По думите на Денков ще търсим решение за приемането ни и по суша през тази година. Той определи като „измислици“ всички твърдения, че страната ни се е съгласила да приема допълнително бежанци. По думите му с тези внушения се прави опит да бъдат изплашени българските граждани и да бъде омаловажено постигнатото от кабинета. Дезинформацията заплашва националната сигурност, когато хората бъдат заплашвани с несъществуващи опасности, посочи акад. Денков.

От Австрия друго рекоха, но едно си Денков знае, едно си Денков бае.

Най-новата мода за вложение в недвижими имоти са бункерите и бомбоубежищата. Цените на базовите защитени жилища тръгват от 200 000 евро, пише Телеграф.

Строителството трае около 5 месеца, показа проучването. Бункерите разполагат с генератор на ток и минипречиствателна станция за вода.

Цените са индивидуални. „Обадих се да попитам за оферта. Бюджетът ми е 220 000 евро и ми казаха, че за тези пари могат да ми изградят бомбоубежище от базов тип. Парцелът си е моя собственост и се намира в село Мрамор“, разказва жена от София.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I