24smolian.com/Общество

Син уби майка си с нож, като я намушка многократно в семейното жилище, намиращо се на бургаската ул. “Шейново” 40. 64-годишната жена е починала в линейката на път за болницата…

 

„Липсата на финанси в аматьорския футбол ще сложи край на развитието на млади таланти. Предстои нещо лошо-спиране на финансирането от компаниите за залози. Това е тотална гибел за аматьорския футбол, който подхранва професионалния. Затваряме кранчето за младите таланти в България. Важно е как държавата ще погледне на българския спорт. Той е здраве, образование, спорт и дисциплина. Нищо добро не ни чака, ако не се обърне внимание на масовия спорт“, казва президентът на „Славия“ Венци Стефанов.

 

„Изкуствен интелект“ с 45%, „сглобка“ с 37 на сто и „времеубежище“ с 35% от гласовете са знаковите думи и изрази за 2023-та за България.

Това е изборът на хората в станалото традиционно проучване „Думи на годината“ на платформата за грамотност „Как се пише?“.

В проучването отново се включва и класация на най-употребяваните знакови думи и изрази в медиите на български език с помощта на анализа на системата за глобален медиен мониторинг Sensika. Проверени са 10 милиона и 600 хиляди публикации в 9730 информационни онлайн източника за периода 1 януари – 31 декември 2023 г.

Сред 20-те най-често споменавани думи са: „България“, „Русия“, „Украйна“, „Европа“, „САЩ“, „дете“, „помощ“, „война“, „политика“, „министър“ и „цена“.

 

Богомил Бонев: „Да знаете кой точно лемур е министър на иновациите? И аз не знам. А да сте чули за някаква иновация от неговото министерство? И аз не съм чувал. Но сега чух. Единствената иновация за съществуването си е предложение за повишаване на данъците. Искали  да принудят хората да не карат стари дизелови коли. Точно така, да ги принудят. Чрез ограбване на и без това бедните. Дори в Германия има субсидия за закупуване на електрически автомобил. Не че е много умно, но поне е европейско – стимули, а не санкции. Иновацията у нас е санкции.

Снимка: Lap.bg

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I