24smolian.com/Общество

„Скандален е фактът, че министърът на отбраната Тодор Тагарев игнорира парламента от ритуала с бойните знамена на Богоявление. Този акт е грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента“, обяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Нито една политическа партия не получи покана за участие в ритуала.

„Напомням на министъра, че България е парламентарна република, а той, както и всеки министър и кабинет са назначени от парламента. Съветвам го, уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете много внимателно и да осмисли много точно мястото си като представител на изпълнителната власт, като слуга на народа.

Още повече, че точно той – Тагарев, страхливо избяга от отговорност, като не пое нито едно важно решение, което можеше да вземе сам, а прехвърляше на парламента  да изпълнява евроатлантическите ангажименти на държавата.  А той се оправдаваше, че пътува я за Бургас, я за друго място.

Защото Тагарев е евроатлантик само на думи и поза. Няма да допуснем парламентът да бъде унижаван от един министър.

Настоявам Тагарев да се яви пред Народното събрание и да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста.

Ние, парламентаристите, сме тези, които сме получили доверието на хората и ще защитим парламентарната република и конституционно установения ред на правовата държава. И няма да допуснем никой овластен да се опитва да се упражнява в собствена полза върху Конституцията, за да запази личния си интерес“, посочи още Пеевски.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I