24smolian.com/Общество

С шеметна скорост обществото ни успя да се раздели на „санирани“ и „несанирани“. Едните могат да подвикват на другите подигравателно „Как е стиропорът, а, държи ли?!“.

Кметовете искат 10-годишна национална програма за пълно саниране на жилищния сграден фонд. Един от тях дори рече – по милиард на година и сме готови за няколко.

Наистина, колко му е? Да, ама това все пак са панелки, бре! Остатък от соца, а сега го мразим. Милиарди има, ама са за US оръжия. С тях ще се браним от отломките от соца и злите руснаци. Панимаете? Не е някак модерно за соц панелки да се мисли.

„Едно време държавата строеше блокове, тия сега не могат ги облепят със стиропор“, крещи комшията бай Генади. Социалист, оставете го!

На Денков платената среща с Байдън май ще се провали. Лобистите ударили на камък, старият Джо не можел да го вмести в програмата си. Пък и за толкова кратко време може да не успее да наизусти точко от коя държава идва премиер за снимка пред каминката в Белия дом.

Това е към момента. Нещата може и да се променят, а 100-те бона в долари, платени на лобистите, ще си останат за наша сметка.

Пък и закъде тези напъни, и Джо и Никито са пътници, ако усещате.

В края на седмицата, предвид и властта на уикенда, е редно да обърнем внимание и към един общественозначим порок – безконтролното пиене. Освен кракопреплитание и главозамаяние, той може да доведе и до тежък срам.

Тъща прати в Спешното зет си, който се върнал доволно пиян. Мъжът решил под давление на градусите, да демонстрира още повече мъжество пред фамилията, ама… тъщата грабнала една цепеница и го изпраскала в главата. Тя се оказала по-корава от очакваното, защото след прегледа, зетът бил отведен в ареста. Също и тъщата. В различни килии, разбира се. Защото да не вземе жената да го довърши. Както е почнала.

Така че, бъдете разумни. Пиене и тъщи не са добра комбинация.

***

Накрая по-сериозното. Мъж преби до смърт брат си в жилището им. Двамата безработни, отдават се на алкохол…

Баба пък загина от задушаване при пожар в къщата си. Самотна 87-годишна жена. Според съседи е възможно вместо да напали печката рано сутринта, да е драснала клечката на дървата до нея.

Тягостна картина. Безработни братя се убиват, самотноживеещи загиват по домовете си…

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I