24smolian.com/Общество

Транспортната свързаност на региона, както и проблеми относно ремонта на пътища в аварийно състояние, бяха засегнатите въпроси по време на визитата на министъра на регионалното развитие Андрей Цеков. То бе в Смолян по покана на областния управител Захари Сираков. В срещата взеха участие и кметовете на общини.

Министър Цеков каза, че е възложено проектиране за изграждането на трета пътна лента в участъци на път II-86. Предприемат се процедури за изграждане на 4-лентов нов път, който ще свързва Пловдив-Смолян-Рудозем, но този процес ще бъде дълъг и реални строителни действия могат да започнат след не по-малко от 5 години. Изграждането на обходния път на Чепеларе е на етап обявяване на обществена поръчка за проектиране. През тази година ще бъде обявена и поръчка за проектиране на тунел, който да обезопаси най-травматичния участък от пътя Средногорци-Рудозем. Планира се доизграждането на обхода при Рудозем. През настоящата 2024 и предстоящата 2025 година в област Смолян ще се извършат текущи ремонти на 30 км и основни ремонти на 73 км от републиканската пътна мрежа. За проблемните пътни участъци в аварийно състояние, сред които Борино-Тешел-Девин, Смолян-Стойките-Широка лъка, Чепеларе-Пампорово-Стойките, Рудозем-Смолян-Чокманово-Горна Арда, ще стартират аварийни дейности през тази пролет. В процес на проектиране е основен ремонт на 12 км от пътя Лъки-Рожен и 42 км от пътя, свързващ Благоевградска област през Сатовча-Доспат-Девин.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството заяви, че договорите за укрепване на свлачища ще бъдат рестартирани и, където е необходимо, ще бъдат сключвани нови.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I