24smolian.com/Спорт

Кметът Николай Мелемов присъства на тренировка по шахмат в ДГ „Буратино“ в Смолян. Малчуганите с интерес слушаха наставленията, които даваше майсторът на древната игра Неделчо Чепаринов.

Обучението на децата е напълно безплатно, коментира кметът. Той спази обещанието си, което даде през октомври м.г., в Смолян да се учреди клуб по шахмат. Той вече е факт и е учреден като  Спортен шахматен клуб „Родопа Смолян“, с председател Георги Седянков. Като начало Неделчо Чепаринов се ангажира да обучава децата два пъти в седмицата. Майсторът на спорта сподели подробности за треньорската си практика в Асеновград, където за 20 години е обучил над 3000 шахматисти.

Той посочи, че групите започват да се сформират от детската градина - от 5-годишна възраст, до 12 клас. Тренировките се извършват по изградена система.

Седянков допълни, че тренировките на по-големите деца, от 7 до 18-годишна възраст, започват от 12 февруари т.г. Те ще се провеждат от 16 до 19 часа в Спортната зала "Величко Чолаков" всеки понеделник. Седянков изказа специални благодарности за съдействието на Община Смолян и кмета Николай Мелемов.

Отборът на „Родопа Смолян“ дълги години е бил в А-шахматна група на най-високо ниво, докъдето са достигали само шест отбора.

„Нашият град има традиции и в този спорт. Време е да го възродим като започнем от децата“, каза още Мелемов.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I