Девин отново се превърна в летния рай на Родопите, след като градът е единствения в областта разполагащ с големи открити басейни, които всеки уикенд привличат стотици родопчани, подгонени от необичайните за месец юни жеги. Басейните в града работят от началото на месец май, а цените за различните комплекси за между 6 и 10 лева. Най-популярното питие  за лятото – бирата се предлага минимум за 2.50 лв., 100 гр. мента пък струва 3 лв. Минералната вода и безалкохолното се предлагат на цени от 1.50 до 2 лв.

 

На „закрито" в Чепеларе

 

В Чепеларе, жителите и гостите на града могат да потърсят прохлада в два закрити басейна, намиращи се в единствените четири звездни хотели. Цената е 5 лв. за ден. В областния град проблемът с липсата на басейни остава. Прохлада може да се намери единствено в закритото съоръжение в смолянското 7-мо СОУ. По традиция той се предоставя с предимство на учениците от града.

 

На „сухо" в Мадан

 

Без басейн за поредно лято остават и в Мадан. След спирането на общинския плувен комплекс "Русалка" на изхода на града, единственото място за прохлада на младежите са река Арда и вировете в по-малките реки, които обаче са опасни. Въпреки намерението на миньорската община да намери инвеститор, който да направи модерен плувен комплекс, такъв все още няма. Единствената възможност за ползване на басейн е маданчани да пътуват до Златоград, Баните или Неделино.

 

Пързалката в Баните-опасна

 

В Баните работи само един плувен басейн на територията на частен хотел. Известната в миналото водна пързалка с басейн за поредна година не работи. Шансовете отново общинският център да привлича гости от цялата страна с уникалното съоръжения са нищожни, тъй като в началото на пролетта бе дадено становище, че то е опасно. В Неделино единственият басейн се намира в хотелски комплекс, който преди години стана печално известен след като 15-годишен екскурзиант се удави. Два са откритите басейни в Златоград, обособени в старинната туристическа част.

 

Рудозем с три

 

За разлика от много градове с цели три открити басейна може да се похвали Рудозем. Един има в града, а двата в по-големите селища. Цените за ползване са символични – 2-3 лв. за ден.

Курортът Пампорово все още не е открил сезона и въпреки, че там има най-много басейна, не работи нито един.

 



-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I