Смолян е на 7-о място в регионалната класация на успех от голямата матура по български език, стана ясно след оповестяването на резултатите. "Форматът на изпитите догодина няма да се променя, но всеки директор на училище ще получи задачата през новата учебна година да се работи така в часовете, че да се подобрят резултатите", заяви зам.-министърът на образованието Милена Дамянова. Тазгодишните резултати се оказаха най-лошите от 2008 г насам. От 60 791 само един зрелостник има 100 точки на матурата по български език и литература. Броят на двойките по литература е 3336 (5,49%). В сравнение с предната година слаб успех са изкарали 2391-ма (4,75%). И още едно сравнение - през 2008 г. средният успех по литература е 4,41, през следващите две - 4,29. През миналата година е бил 4,49, а тази е 4,18.

На първите места по успех пък са училищата в София и в Кърджали.

„Много съм доволен от постигнатите резултати на матурите от смолянските ученици". Това каза началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Муцевски. Той обясни, че в повече от половината училища зрелостниците нямали двойки на изпитите, като това е много добре в сравнение с предишни години. На поправителни матури са се явили около 120 ученика. „Все още е рано да се каже колко са двойките или отличните оценки, защото се очаква окончателния анализ", обясни Муцевски.



-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I