Книга срещу освободителния характер на Балканската война се разпространява тайно в джамиите на Родопите.
Исмен Реджепов, който е неин автор, твърди, че е бил близък с писателя Николай Хайтов.
Книгата със заглавие "Балканските войни в Родопите 1912-1913 г." е първото издание на основаната неотдавна неправителствена организация "Европейски институт Помак", съобщава репортер на 24smolian.
Според автора й, войната не освобождава българите-мюсюлмани, а напротив - тя е насочена срещу тях. Това е така, защото, според автора й, Турция била готова и отстъпила доброволно Родопите на България, но българите християни извършили геноцид над "помаците", като клали, прогонвали и палили цели села.
Читатели определят книгата едновременно като „промарксическа и проислямистка".
Авторът твърди, че "в основата на исляма е заложена ценностна система, която я превръща в световна господстваща система". В доказателство на своята теза Реджепов привежда спомени, които се оказват реминисценции на събития от османско време, но с нов прочит, който ги свързва с българската войска:
"В селото било изиграно най-жестокото хоро, най-кървавото хоро, оставило неизлечими следи в паметта на хората от това време като черен спомен за нечуваните издевателства на една свирепа армия от бандити, която за кощунство на преживелите трагедията се нарича армия-освободителка на поробените братя в Родопите."
Българските управници продължавали политиката на предшествениците си от времето на Балканската война. "Тази мъст проличава в етно-религиозното прочистване на региона чрез провеждането на методичен икономически и духовен геноцид в родопския край", подчертава Реджепов.
За разпространението на "Балканските войни в Родопите 1912-1913 г." първи сигнализира академик Георги Марков, поради което тя е вече недостъпна за широката публика.

На снимката: Илюстрация от книгата
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Еха, браво, най-после да се сети някой да пише за българските башибозушки кланета през Балканската война.
    Смолянският вилает, май нещо взе да се събужда от летаргичният си нацистки сън и упойката на комунизма.

    ОтговорИзтриване
  2. Това е провокация бе, човеко! Кви поробители е видял този наемник.

    ОтговорИзтриване
  3. "За разпространението на "Балканските войни в Родопите 1912-1913 г." първи сигнализира академик Георги Марков, поради което тя е вече недостъпна за широката публика." Георти Марков трябва първо да залепи устата на старите хора които бащите и помнят тези събития.С лъжа на българските историчари близки до КГБ в миналото се отродява това население.Трябва да се изгорят и книгите и документите на Хайтов, Стойо Шишков,В Дечов и други български историци преди това.Помаците са претърпяли 5 кръстилки и все с унижения.Ние отдавна сме простили,но да ни правят на глупаци не съм съгласен.Както казва Бойко"Възродителния процес е хубаво нещо но методите не ги харесвам".Зорлем нищо не става ,още повече с лъжи.Моя род е над 200 човека и всеки един знае защо са прапрадядо е изоставил имот и тръгнал да бяга.Кое е антибългарско? Лъжата или истината?Помаците са по-българи от тези които ни пращат в Анадола!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Интернет страница на Европейски Институт Помак: www.eipomak.eu

    ОтговорИзтриване
  5. редно е да се знае истината, но не забравяйте, че това НЕ е Български Башибозук, нито редовна армия, а мародери, за съжаление чак и днес властва беззаконие из Българските планини и все още се говори за турци а не за Български мохамедани. На север от черно море живеят милиони Волжки Българи мохамедани наричани Булгари
    цяла Стара Загора и много други ГРАДОВЕ и села са изклани от РЕДОВНА турска армия, немалко турски башибозуци са предрешени по заповед редовни войски

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I