С „отпушването" на еврофондовете по време на мандата на кабинета „Борисов", Община Доспат успя да извлече максимума и чрез одобрени проекти променя визията си с ресурс от над 11 милиона лева. Изпълнението на част от проектите вече е започнало. Вече има избран изпълнител за „Реконструкция и изграждане на улична мрежа и площади в населените места от община Доспат", който е на стойност  1 778 094 лева. През летните месеци предстои да се асфалтират улици и площади в населените места в зависимост от процедурата за определяне на строителния надзор. Несъмнено перлата в града пък ще бъде „Спортен център-Доспат", който е на стойност 5 486 016 лева. За повишаване на туристическата атрактивност на общината с изграждане на информационен център, паркове, както и уникален музей на родопската чешма, средствата по проекти са за близо милион лева.

Наред с това, от администрацията на кмета Антиам Пържанов вече изпълни проект  „Предпазване на населени места в Община Доспат от наводнения-село Барутин", чиито финансови параметри бяха в размер на 1 014 260 лева.

„Партньори сме заедно с Община Борино, Девин и Брацигово по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" по Оперативна програма „Регионално Развитие", на  който разчитаме за утвърждаване на Доспат като туристическа дестинация. По изпълнение на „Стратегията за местно развитие "- МИГ „Високи западни Родопи" се подготвят  заявления за кандидатстване за финансиране на улици на стойност 373 000 лева.

Очакваме също така одобрение на подаден проект за анализ на водите на язовир „Доспат". Търсим възможности и за финансиране на дейностите за изработване на Общ устройствен план за град Доспат и района на язовир „Доспат", коментираха от местната администрация.

За община Доспат едно от най-значимите събития си остава обаче асфалтирането на пътя Батак-Доспат и отсечката Доспат-Сърница. И двата участъка станаха факт след спазено обещание на вицепремиера Цветан Цветанов и огромните усилия на градоначалника Антим Пържанов.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I