Съпругът: Клошарят Янко знае кой е убиецът!

 

Убиецът на родопчанката Роза Мачокова е още на свобода въпреки направените над 280 ДНК експертизи. Семейството на зверски закланата жена продължава да търси справедливост.

Припомняме, че трагедията се разигра на 12 септември 2010 година в Пловдив. Младата жена била пресрещната в малък квартален парк между улиците „Здравец" и „Студенец", който пресичала всяка сутрин, за да отиде на работа в пловдивски хотел, където работела като камериерка. Градинката била сборище на клошари.

Тялото на Роза било открито с 30 прободни рани от нож, прерязано гърло и свален панталон. В нея бил открит биологичен материал от един мъж. Малко по-късно беше задържан клошарят Янко Шандъков, който признал, че е извършил зверството. Месеци по-късно бездомникът се отрекъл от първоначалните си показания и обвинил полицаите, че са го заплашвали.
Първоначалният арест и признанията на Шандъков били опровергани от ДНК експертизата. Оказало се, че Янко е пренощувал в същия парк, и то съвсем близо до мястото на убийството, но не е бил той изнасилвачът.

„Той знае кой е убил съпругата ми, но не казва. Яде и пие по пейките. Янко ми каза, че от полицията не са го викали пак за разпити. Не го търсят за нищо, а той с добро няма да каже каквото знае. Прикрива убиеца от години", смята съпругът Митко Мачоков, цитиран от столична медия.

Роза е родена в смолянското село Мугла, съпругът й също бил от там. Била е тиха и скромна, разказват познати от Мугла. Заедно с мъжа си се пренесли да живеят в Смолян, а по-късно и в Пловдив. Месец и половина преди трагедията Роза започнала работа като камериерка в пловдивски хотел.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I