Ръководителят на отдел "Благоустройство на територията" в община Мадан Бисер Базеников в интервю за вестник "Родопи Смолян"

 

- Г-н Базеников, прави впечатление, че община Мадан става все по-чиста. Това са впечатленията не само на жителите на общината, но и на гостите. Как постигнахте този успех - градът да стане по-чист и подреден?

 

- Един от приоритетите на ръководството е чистата и привлекателна визия на цялата община Мадан. Видни са постигнатите резултати в тази насока. Това естествено стана възможно благодарение на много усилия и труд. Създадохме един ефективен и стриктно следван план за чистене на града и населените места на територията на общината.

 

- Колко души са назначени по програмите за временната заетост, които заедно с почистващата фирма „Титан Клинър" работят по почистването на общината?

 

- Само за година и половина от управлението си, кметът на общината г-н Фахри Молайсенов назначи на работа по програмите от времената заетост над 500 човека. Голяма част от тях са ангажирани с почистването както на града, така и на всички 44 населени места на територията на цялата община. Като само преди два дни има новоназначени още 60 души.

 

- Какви мерки за опазване на чистотата предприемате, има ли нерегламентирани сметища?

 

- Извършват се ежедневни проверки от страна на служителите, отговарящи за екологичното състояние на общината. След констатации на нередности се предприемат незабавни мерки за разрешаване на проблема. Към момента на територията на Общината нямаме установени нерегламентирани сметища.

 

- Какво е състоянието на речните корита, те почистват ли се редовно?

 

- Съвсем скоро бе извършена проверка от комисия, която констатира, че речните корита също са чисти от битови отпадъци, но предстои почистването на натрупани речни наноси и дървесна и храстова растителност.

 

- Колко стръка пролетни цветя и храсти се засадиха в общината ?

 

- В началото на пролетта бяха засадени около 8 хил. стръка цветя , за които също ежедневно се полагат грижи. Предвидили сме още около 50 хил. летен разсад с над 15 вида цветя, които ще красят общината през летния сезон.

 

- За вас лично кое е най-голямото постижение относно чистотата в Мадан?

 

- Не бих се ангажирал да правя класация на най-голямо и най-малко постижение. Всичко, което успяхме да постигнем е голямо постижение, защото визията на цялата Община, относно чистотата е прецедент. Надявам се обаче, като жители на нашата община да съумеем да запазим този й вид, защото чистота е ангажимент на всеки един от нас.

 

 

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I