И „агенти" под прикритие на ДАИ влязоха в употреба в Смолянско в борбата с незаконните превозвачи. Глобата за развиване на подобна дейност без необходимите разрешителни е в размер на 1500 лева. Една от акциите обаче вече влезе в съда, а наложеното наказание бе отменено.
Шофьор на „Фолксваген Голф" в Чепеларе получи глоба след като закарал жена от автогарата до хотел в родопския град. За направената услуга той получил 5 лева, а само след броени метри бил спрян от униформени служители на Автомобилната администрация и „Пътна полиция", които му наложили санкция от 1500 лева. Пред служителите жената потвърдила, че водачът й поискал три лева, но тя му дала 5-левова банкнота. Дамата обаче се оказала „агент" под прикритие на ДАИ, а направената постановка влезе в съдебната зала на Районния съд в Чепеларе.
Злополучният водач работил като шофьор на автобус към местна фирма. В деня на проверката бил в личния си автомобил „Фолксваген" в района на автогарата, чакайки да извърши следващия си курс с автобуса. Тогава към него се приближила жена с куфар, почукала на прозореца и го помолила да я закара до хотел в града. Той й обяснил, че не е такси, но в крайна сметка поради лошото време решил да направи услуга на дамата и я качил в колата, разказал пред магистратите родопчанинът. По думите му той не поискал пари, но агентът под прикритие му хвърлил банкнота от пет лева. Малко по-късно бил спрян и от проверяващите органи.
В хода на съдебното заседание станало ясно, че въпросната жена била назначена като младши експерт в Областен отдел „Контролна дейност ДАИ"-Смолян за срок от 9 месеца по програма „Старт на кариерата". Същият ден пък тя била на работа.
„Клопката" била заложена от двама инспектори и един младши контрольор, които извършвали проверка по постъпила информация за извършване на нерегламентирани превози от автомобили без лиценз.
Магистратите в Чепеларе отмениха наложено наказание, като в мотивите си посочват, че свидетелката е действала съгласно разпорежданията на своя началник, а обстоятелствата дали шофьорът е бил провокиран да я закара и й е поискал пари остава спорен. Самият „агент" пък не се е явил в съдебната зала.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I