Областният управител на Смолян Димитър Кръстанов взе участие в заключителното заседание на Смесения програмен комитет на Програмата за европейско териториално сътрудничество България-Гърция 2014 – 2020 г. На срещата в София окончателно бяха уточнени четири приоритетни оси и девет тематични цели, а също така и бюджетът на програмата, която ще носи в следващия програмен период брандовото наименование INTERREG Гърция – България 2014 – 2020. С участието на новия областен управител на Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис окончателно бе утвърдена и сумата от 34.200.721 евро или 26,37 % от бюджета на трансграничната програма за доизграждане на пътната връзка Смолян – Рудозем – Димарио. За останалите три оси бюджетът е както следва: по приоритетна ос Конкурентен и иновативен трансграничен регион – бюджета по програмата е 20.751.291 евро или 16 %; за приоритетна ос Устойчив и климатично приспособим трансграничен регион – 42.553.117 евро или 32,81 % и приоритетна ос Социално приобщен трансграничен регион с бюджет 24.408.706 евро или 18,82 %. Уверението на гръцката страна е, че проектите за отсечката ГКПП Рудозем – Димарио са готови и строителството може да започне в началото на следващата година. Областният управител инж. Димитър Кръстанов получи лична покана от своя колега Георгиос Павлидис за официалната церемония по встъпването му в длъжност.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Някой политици си изкараха живота с това обещание.

    ОтговорИзтриване
  2. Браво, все пак някаква сума решиха да инвестират Гърците чрез ЕС, за съжаление тази сума е само 40% от необходимото за трасето

    ОтговорИзтриване
  3. Защо винаги преди избори строителството на пътя започва!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I