Областният председател на ДПС – Смолян Салих Аршински регистрира официално листата на Движението в Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян. „ДПС беше политическата сила, която първа в област Смолян обяви поименно състава на листата си, като имена и позиции", коментира след регистрацията Салих Аршински, който е и под № 8 в листата. „Чисто формално трябваше да съберем определен набор от документи, за да внесем регистрацията. Направихме обявяването на листата със самочувствие, че тя е балансирана, по отношение на възрастови групи, по общини, представителство мъже и жени, по отношение на професии имаме и представител на гражданската квота", добави Аршински. Според него, кандидат-депутатската листа на ДПС – Смолян е получила първата си отлична оценка, макар и преди предизборната кампания, като визира номера на регистрацията в РИК – Смолян под № 6. „Надявам се тази листа да намери максимално добър прием сред гласоподавателите и всеки да открие своя представител в нея и да получим подкрепа", добави Аршински. Той е категоричен, че ДПС показа, че умее да управлява добре и да полага грижи за хората. Като доказателство на тезата си, той посочи общините, които се управляват от кметове на ДПС в Смолянско. „Там където ние сме във властта, нещата се случват, а не са просо празни обещания. В тези общини могат да се видят огромните инвестиции, които са направени", подчерта кандидатът за народен представител в 43 –то Народно събрание. Аршински подчерта и заслугата на ДПС в региона по време на управлението на кабинета „Орешарски". „Това правителство беше на власт само една година, но ние успяхме да договорим сериозни инвестиции за Смолянско и се направиха много неща. За съжаление вторият отбор на бившата опозиционна партия, който управлява успя само за един месец да премахне придобивките, които ние бяхме договорили с Европейската комисия, като визирам в частност субсидиите за малкия земеделски производител. С голямо огорчение приехме новината, че министър-председателят Близнашки е поискал да бъдат спрени. Това решение, меко казано буди недоумение", коментира още областният председател на ДПС. Аршински подчерта, че с листата, която предлагат на избирателя, апелират да бъде обърнато внимание и на малките общини и планинските райони. „Това, което се случва в момента е доста жалко. Започва отново да се мисли от страна на управляващите само за големите градове, за магистралите и нищо за региони, като нашия. ДПС винаги е била близо до обикновения човек", добави кандидат-народният представител. Той е категоричен, че Движението ще разчита на една толерантна кампания, която е насочена пряко към избирателя, като кандидатите за народни представители ще се стремят да се срещат лице в лице с всеки избирател, доколкото е възможно това и да се запознаят с неговите проблеми.
Както вече е известно водач на листата на ДПС – Смолян е секретарят на Централното оперативно бюро на ДПС Мустафа Карадайъ. На второ място е председателят на общинската организация на ДПС в Мадан Хайри Садъков, Десислава Димитрова – представител на бизнеса от община Смолян е трета. Четвърти в листата е общинския председател на ДПС – Доспат Пламен Айвазов, следван от Ферид Добревски-председател на общинската структура на ДПС в Рудозем, Севим Мусак – МДПС , Елисавета Кехайова –зам.-кмет на община Кърджали, която е родом от Неделино и Салих Аршински – областен лидер на ДПС–Смолян.
24smolian.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Ееееееееее,захапите ли кокала,пускане няма.Вие сте най-комерсиалната партия,която се е пръквала на българския политически хоризонт.Лилов и Луканов я създадоха,заради едни 6%,които по принцип си бяха за СДС,но не им се искаше на тия двамата(дано се пържат в ада,дано)да ги дадат на българите.И се видя какво стана през всичките тези години и изключителния абсурд този електорат да гласува чинно и под строй за хора,които никога не са мислили за него,дори напротив-единствения им стимул са били парите.За пример ще посоча изкупните цени на млякото-20 стотинки и не е тайна,че във всяка мандра има някой висш функционер от ДПС.Или изкупните цени на тютюна.Пълен смях.И тези отрудени хора не могат да разберат за какво тава дума.И на това ако не се вика "шведски синдром"?Сега изкарахте този клоун Бареков да ви втвардява електората,защото явно Волен Сидеров няма да има сили за това.Хитри сте,ама докога ли....

    ОтговорИзтриване
  2. Ами като не икате да доминира ДПС ходете да гласувате, а не да се скатайве като мишки вкъщи. Искате или не, ДПС е регистрирана като политическа партия и има всички права и заадължения като всяка друга ПП. Докато си стоите на топло или ходите за гъби, електооратът на ДПС се мобилизира и ходи да гласува. Българинът си пати от собствената злоба и тъпотия и после все други са му виновни за дереджето на което се намира.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I