До края на септември, началото на октомври ще започнат интервенциите по проекта за спортните обекти в Смолян. Това каза  заместник-кметът на града, Марин Захариев, цитиран от „Фокус". Той посочи, че около 10 септември трябва да бъде сключен договор с изпълнителя. Проектът е в процедура на проектиране, като Захариев изрази надежда, че вече са подготвени голяма част от проектите и в определения срок да се започне конкретна работа по обектите. По думите му, чрез проекта ще се подобри значително спортната инфраструктура и смолянчани ще имат подобаващ град, в който да имат нормалните развлечения и условия за спорт. Около 5 млн. лева е стойността на проекта, но заради надзора и проектирането, около 4 млн. лв. ще се вложат в строителството. По проекта ще бъде направена пълна реконструкция на спортната зала – работа по покрива, по трибуни, по обслужващи части, настилка, дограма, обезопасителни мрежи. Има идея и за възстановяване на залата за гимнастика. „Надяваме се след ремонта спортната зала да бъде в подобаващо състояние за използване. Знае се, че в годините ние сме влагали доста средства там, но това е огромен обект и има нужда от такъв сериозен ремонт" посочи Захариев. Той добави, че се предвижда и ремонт на покрива и фасадите на стария плувен басейн, за да може да бъде запазен и да се спре разрухата. „Хората знаят, че буквално храсти и брезички растат върху покрива на басейна. За цялостния му ремонт стана ясно, че ще трябват два - три милиона и няма да има възможност, но сега ще го консервираме, за да можем догодина да търсим средства за цялостното му ремонтиране", уточни Захариев. По проекта ще се ремонтират и съблекалните на стария стадион, ще се изгради и многофункционална площадка за няколко вида спорт, предвидено е и място за скейтове и байкове, както и евентуално обособяване на тенискорт и оформяне на игрище за плажен волейбол. Марин Захариев обобщи, че това ще са интервенциите в спортните обекти, тъй като този район около стария стадион в Смолян през последните години се е оформил като зона за спорт и събира все повече жители на града. 24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I