Едно от най-големите училища в Мадан, единственото в областта, което ще разполага с асансьор за деца с увреждания, ще разширява и сградния си фонд.
През новата учебна година, учениците от СОУ „Отец Паисий" ще разполагат с красиво и уютно място за провеждане на занятията по физическо възпитание и спорт, съобщиха от местната администрация. По инициатива на кмета на общината Фахри Молайсенов бе изготвен проект за изграждане на чисто нов физкултурен салон в училището, в което и тази година ще учат близо 600 деца от 1-ви до 12-ти клас.
Проектът на стойност 466 000 лв. беше одобрен и финансиран от Министерство на младежта и спорта.
Инвестиционното начинание цели да се създаде максимално комфортна среда за обучение на децата от първи до дванадесети клас, в съответствие с най-новите здравни и образователни нормативни изисквания.
Проектът предвижда пристрояване и изграждане на спортна зала от северната страна на съществуващото училище. Предвижда се спортен терен с обща площ 647 кв.м, където да се организират часове по спорт към училището, както и турнири между класовете по баскетбол, волейбол, тенис и други спортни занимания. Към залата са предвидени два подхода отвън, като остават съществуващи подходи от сградата на училището. Съблекални се предвиждат в съществуващи помещения в училището. Конструкцията на сградата е решена със стоманени носещи елементи, покривни панели с минерална вата, PVC дограми. Подовото покритие се предвижда да бъде от винилова настилка с износоустойчив слой. Отоплението на залата е предвидено с водно подово отопление, свързано с централното отопление на сградата. Прехода между основната сграда на училището и физкултурния салон, ще става посредством „топла" връзка.
Градоначалникът посочи, че ще наблюдава стриктно изграждането на салона, заради кратките срокове и фактът, че строителните дейности ще текат по време на учебния процес, по разчети до края на календарната година.
До дни се очаква да приключи и работата и по новото спортно игрище в двора на училището.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I