Законодателни промени, както и промяна в работата на социалните служби. За това настояват бащите, покрепили неделинеца Севдалин Чандъров по време на мирния протест пред сградата на Висшия съдебен съвет в София. „Всички ние сме преживели една подобна история и знаем колко е трудно да се води такава битка. Не искаме този случай да се превърне в „Асеновград 2", когато децата на един баща бяха насилствено отведени в Полша при майка им. Помните добре грозните гледки при раздялата. Не искаме това отново да се случи", заяви за 24smolian председателят на сдружение „Детство и с тати" Панчо Малезанов. Около двадесет души подкрепиха Севдалин пред ВСС в понеделник. Заедно с него бе и адвокатът му Иглика Иванова. „Съдът взе едно абсурдно и дискриминационно решение. Абсурдно е просто да не се вземе под внимание желанието на детето и то да бъде изтръгнато от средата, в която живее и където се чувства сигурно и спокойно. Ще настояваме Касационният съд да върне решението на окръжните магистрати в Кърджали или да се произнесе със свое решение", заяви адвокатът на Чандъров.
Припомняме, че неделинецът започна протест веднага след решението на Окръжния съд в Кърджали да даде попечителството над 8-годишната му дъщеря Жасмина на майка й-румънската гражданка Андрина Веронику. Родопчанинът дори обвини магистрати в корупция. Той пренесе протеста си пред Висшия съдебен съвет, откъдето чака да се вземе отношение по казуса му.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I