„Партия ГЕРБ е безспорният победител в Смолянска област. Върнахме си областта и се надяваме да не я даваме. От десет общини, в седем  ГЕРБ е победител, а в останалите три е на второ място". Този извод направи на пресконференция областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов. Той подчерта, че партията на Борисов има пълен мандат в Смолянско даже и излишък. Мелемов спомена победата в Доспат и Девин, където черният пиар на БСП атакува некоректно д-р Дариткова. ГЕРБ е първа и в Неделино, Баните, Златоград. В града на Дельо войвода над 44%  са гласували за партията. В Борино ГЕРБ е на второ място с 230 гласа по-малко от ДПС.
Мелемов отчете, че в Мадан резултатът е слаб. „Недоумение буди и фактът, че като премиер Борисов е направил много за миньорската община, но ще си направим изводите и по отношение на местната ни структура там", посочи областният координатор. 
В Смолян ГЕРБ има по-висок резултат от втората, третата и четвъртата политически сили взети заедно. Във всички градски секции партията на Борисов е първа по резултати, а в общината само в 10 секции ГЕРБ е втора сила. В Рудозем също резултатът не е лош.
Анализите показват, че във всичките 10 общини ГЕРБ има реален шанс и за предстоящите местни избори, посочиха от областната структура.
„Важно е бързо да се състави правителство, защото 2014 е нулева откъм европейски проекти", коментира Мелемов. Той посочи, че 10 месеца документите по Воден цикъл 2 са в МОСВ и не са разгледани. Те включват прединвестиционните проучвания, които са направени. От Министерството са казали, че ще ги разгледат, но проблем се е оказал липсата на кадри, защото доста специалисти са били освободени. Този проект е от голямо значение за общината, посочи кметът. Той отново припомни, че вследствие на преговорите, които са водили БСП и ДПС, Смолян не беше включен в Програмата за развитие на селските райони. „Всеки път ще го повтарям, защото селата останаха без пари по тази програма", допълни Мелемов.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I