Общо 209 превозни средства, от които 147 товарни автомобили и 62 автобуса, са били проверени на територията на област Смолян от 6-и и 12-и октомври, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Проверките са били в рамките на плана за провеждане на полицейски операции за контрол на пътното движение на TISPOL – европейската организация на службите на пътна полиция. Констатирани са общо 40 нарушения, от които 33 са на товарните автомобили: за нередовни документи на водача – 9 броя; неизползване на обезопасителни колани – 4 броя; неукрепен товар – 1 брой; превишена скорост – 1 брой; нередовни документи на ППС – 2 броя и други нарушения – 16 броя. Установени са седем нарушения на проверените автобуси в района.
За създаване на организация в област Смолян за засилени проверки над товарните автомобили и автобуси бяха сформирани съвместни екипи между служителите на "Пътна полиция" и Регионална дирекция "Автомобилна администрация" – гр. Смолян. В проверките се включиха служители на криминална и икономическа полиция при ОДМВР – Смолян, които осъществяваха контрол по следните показатели: нелегални емигранти и трафик на хора; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I